Peru

La Restinga is een plaatselijke organisatie in Iquitos, Perú. Door samenwerking met Aksanté vzw heeft La Restinga een project kunnen indienen bij de Koning Boudewijnstichting waarvoor ze een eenmalig fonds ontving en begin 2011 van start kon gaan.

La Restinga is een organisatie die als doel heeft om de rechten van kinderen en adolescenten die blootgesteld zijn aan het risico van sociale uitsluiting te beschermen en bevorderen.

Het project ‘Entre Nos’ heeft tot doel slachtoffers van seksuele uitbuiting bij te staan door middel van een omkadering met integrale hulpverlening. Daarna worden deze toepassingen overgedragen aan private en overheidsinstellingen.
Het project ondersteunt 40 adolescenten die slachtoffer werden van seksuele uitbuiting. Via workshops werden de thema’s behandeld zoals zelfperceptie, het herkennen van risicosituaties bij de ontwikkeling van de seksualiteit, het herkennen van de voordelen van assertieve communicatie en het kunnen omgaan met conflicten en onderhandelingstechnieken.