AKSANTE AFDDHO Mahagi juli 2010 086

AFDDHO

Bekijk hier de video: AFDDHO in Mahagi

 

AFDDHO (Action Féminin pour la Défence des Droits de l’Homme) in Mahagi is een vrouwenorganisatie die kwetsbare vrouwen, zoals weduwen, tienermoeders en meisjes-ex-kindsoldaten, opvangt. Met de steun van vzw Aksanté konden deze vrouwen met een startkapitaal een eigen handeltje beginnen.

Gedroogde vis en palmolie zijn de voornaamste handelswaren. De vis wordt aangekocht aan het meer, in Mahagi Port. Die wordt op zijn beurt verkocht op de markt in Mahagi en in Amée, op 48km van Mahagi. De palmolie is afkomstig uit Makambo, op 78 km van Mahagi en wordt verkocht op de markt in Mahagi.

Mahagi verkeert in een post- conflictsituatie met alle gevolgen van dien. Vrouwen zijn bijzonder in deze regio vaak slachtoffer. Door het conflict kende Mahagi een toename van tienermoeders, meisjes-ex-kindsoldaten, weduwen en weeskinderen. AFDDHO voedt de hoop van deze vrouwen op een betere toekomst en bieden hen de kans een eervol en waardig leven terug her op te bouwen. AFDDHO is ervan overtuigd dat met de ondersteuning van inkomens genererende activiteiten, hier aan- en verkoop van levensmiddelen op de markt, hun leven kan verbeteren. De vrouwen zullen in staat zijn om zichzelf te onderhouden.